Vikthetsande.

All denna hets om vikt överallt, usch vad trött jag blir. Och ledsen för mina barns skull som sitter mitt i det. Det går inte att ducka, det dyker upp i tv-reklamerna hela tiden. Stänger av ljudet mellan programmen, men jag kan bara göra så lite.. det är oundvikligt. Därför känns det så viktigt att vara en motpol. Jag pratar aldrig om min kropp med negativ klang. Jag pratar aldrig om bantning eller liknande. Möjligen att jag kan säga att något är NYTTIGT, för att få i sig vitaminer så att kroppen mår bra. Men nypa mig i magen, sucka i spegeln & gnälla på rumpan. Nej.. det gör mer skada än man tror. Det måste få finnas folk som faktiskt visar att man kan vara glad & trivas även med lite extra kilon.

Ät en kaka eller två, gå till affären & njut av ditt kaffe med lite socker i. LEV! Ingen vill höra om ditt senaste pass på gymmet.


Gillar

Kommentarer

Ebba Smith
,
Bra inlägg!
mansondust
mansondust,
Pia
,
Jag är en mamma som tränar en del och då tror jag det är extra viktigt hur man förhåller sig till träning i samtal med sina barn. Jag tränar inte för att hålla eller gå ner i vikt utan för att jag vill hålla länge, och för att det är bra för både hjärnan och mina muskler-är min inställning.
I början när vår dotter kom hade jag svårt att förhålla mig avspänt till min kropp och numera har jag inte ens en våg sen många år-ljuvligt. Det går att träna sig i att tänka på ett bättre sätt och förhoppningsvis ger jag en motvikt till vikthetsen till mina barn. Ditt inlägg tar upp en mycket viktig aspekt. Hur vi hetsar fram ett mål, "det perfekta utseendet" och jag vill verkligen göra allt för att inte medverka till det.
mansondust
mansondust,