Vårdbidrag?

Idag har vi utökat läsningen med Seven. Jag läser ju med Seven varje tisdag & torsdag i hans klassrum efter skolan för att han ska kunna vänja sig, som jag berättat förr. Nu har behovet av att veta vad Seven kan förklara osv ökat. Det funkar inte med Ja & Nej på allt längre helt enkelt, så då har vi bestämt att jag får ge Seven det han ska läsa & sen testa läsförståelsen med honom med frågor som hans lärare skrivit ner till mig. Samtidigt så har vi skolans iPad att ställa upp & filma med så att läraren kan titta på efteråt. Seven har såklart fått godkänna detta så att han är bekväm med läsning & filmandet.

Jag ska försöka fråga FK vad dom behöver för att bedöma ang vårdbidrag eftersom att jag numera får göra en del av skolans arbete för att Seven ska kunna visa vad han kan. Innan har jag funderat på det för bara för at "jag är hemma" så får man ju tänka på OM vi båda hade jobbat då? Det är en del bök för mig bara såhär att få ihop tillfällen för detta, så ja.. jag tänkte se vad som är möjligt då Seven inte har en diagnos men t.o.m. BarnHab använder "selektiv mutism". Det är liksom ingen tvekan.


En del av dagens uppgifter.

Gillar

Kommentarer

Kao
,
Hur gammal är Steven? Varför har han inte förr diagnos på pappret? Tycker också att du ska söka vb, men läkarens intyg väger till stor del in så be läkaren skriva väldigt tydligt.
mansondust
mansondust,
Han är 7 år, fyller 8 i december. Kämpat för hans rättigheter sen han var 3 år. Det var först i ...höstas tror jag, som vi fick komma till BarnHab, innan har ingen vetat vilka som.ska hjälpa & andra har mest fokuserat på hans talstörning men hur hjälper man nån som inte pratat? Vilket Hab nu gör. Det är dom som sagt att han kan utredas om vi vill, men just nu handlar allt om att underlätta för Seven i skolan då kunskapskraven gäller att han ska kunna förklara osv, inte bara nicka eller visa på fingrarna. Därför måste jag nu vara mellanhanden ännu mer så att han klarar skolan.. Utredas eller inte får bli lite längre fram, han får inte mer hjälp från Hab med diagnos. Dom gör allt dom kan redan & nämner även dom selektiv mutism.
nouw.com/mansondust
Kao
,
Jag tänkte mest att en diagnos på pappret blir så mkt lättare när de gäller FK, försäkring och allt som hör till. Så den sellektiva mutism och talstörningen är inte samma sak?
Tack för att du delar med dig så man får mer erfarenhet och vet vad de innebär, de blir ju lättare om man skulle möta en person med den diagnosen en dag.
Kan inte tecken stöd vara något som kan hjälpa till?
mansondust
mansondust,
Jo så är det säkert men all tid har lagts på att få kommunikationen i skola att funka. Vill inte ha en utredning igång samtidigt men det kommer nog. Skulle få en remiss om läkartid av hab så får se vad som kommer härnäst. Nej SM & talstörnin gen är inte samma men kan ändå göra ihop då 25% av de med SM har just talstörningar. Teckenstöd har vi försökt med i flera år men Seven vill inte.
nouw.com/mansondust
Kao
,
Seven ska där stå🙈Och fått😂 /kvällstrött mamma