Vårdbidrag?

Idag har vi utökat läsningen med Seven. Jag läser ju med Seven varje tisdag & torsdag i hans klassrum efter skolan för att han ska kunna vänja sig, som jag berättat förr. Nu har behovet av att veta vad Seven kan förklara osv ökat. Det funkar inte med Ja & Nej på allt längre helt enkelt, så då har vi bestämt att jag får ge Seven det han ska läsa & sen testa läsförståelsen med honom med frågor som hans lärare skrivit ner till mig. Samtidigt så har vi skolans iPad att ställa upp & filma med så att läraren kan titta på efteråt. Seven har såklart fått godkänna detta så att han är bekväm med läsning & filmandet.

Jag ska försöka fråga FK vad dom behöver för att bedöma ang vårdbidrag eftersom att jag numera får göra en del av skolans arbete för att Seven ska kunna visa vad han kan. Innan har jag funderat på det för bara för at "jag är hemma" så får man ju tänka på OM vi båda hade jobbat då? Det är en del bök för mig bara såhär att få ihop tillfällen för detta, så ja.. jag tänkte se vad som är möjligt då Seven inte har en diagnos men t.o.m. BarnHab använder "selektiv mutism". Det är liksom ingen tvekan.


En del av dagens uppgifter.

Gillar

Kommentarer

Ida
,
Tror vårdbidrag blir svårt att få. Det får man för att man har kostnader utöver det vanliga, exempelvis att de sliter orimligt mycket på sina kläder. Att läsa med honom 2 ggr per vecka går med största sannolikhet under ett normalt föräldraansvar.
mansondust
mansondust,
Det är långt ifrån vad jag "bara" gör men förstår att andra nog ser det så. Jag förstår att det kan bli svårt men känner att jag måste testa i alla fall. Hade jag haft ett arbete hade jag fått ta ledigt i mer än 2 dagar i veckan för att ge Seven stöd. Alltså innebär det tid.
nouw.com/mansondust
Jenny Lindgren
,
Tycker absolut att du ska testa att ansöka om vårdbidrag hos FK! Ett tips är att se till att få ett läkarintyg som bekräftar hans diagnos, där läkaren klart & tydligt beskriver vad den innebär för Seven & på vilket sätt ni behöver ge honom extratid med tanke på funktionshindret.Jag har svårt att tro att det skulle falla under "normalt föräldraansvar" då denna extratid som ni lägger är direkt kopplat till hans funktionshinder! Det är viktigt att läkaren är tydlig med detta i sitt intyg. Lycka-till-kram
mansondust
mansondust,
Tack! Precis, sen är det ju mer utöver just att läsa i skolan. Övningar & annat stöd han måste ha eftersom att han inte kommunicerar med andra förutom att typ nicka om någon ställt exakt rätt fråga. Han har ingen utredd diagnos på papper men t.o.m. BarnHab pratar om Selektiv mutism, som är precis vad Seven har. Samt hans talstörning (som iofs är mycket, mycket bättre), så jag tänkte fråga om någon av dom inblandade kunde skriva ett intyg istället. Får se hur det går, kanske får avslag men då har jag testat i alla fall...
nouw.com/mansondust
Ebba
,
Ansök! Vet att det är svårt att få men tycker att du ska ansöka ialllafall.
mansondust
mansondust,
Ja jag måste ju testa i alla fall. 😊
nouw.com/mansondust
J
,
Precis..
Kostar inget att ansöka!!! 😆
Och vårdbidraget är just till för allt extra som tillkommer, pgr av funktionshindret..
Tex att behöva gå ner i arbetstid, sjukgymnastik,logoped etc etc etc..
Sen kandu även ansöka om extra kr om barnen sliter mkt på kläder leksaker mm mm...
Som ngn skrev ovanför ,ju mer intyg & tydligare ,hur mkt tid du lägger ner extra pgr av hans problem desto bättre..!!!
Håller tummarna att du får igenom det! Inte många kr men guld värda när man kämpar för att få vardagen att funka!!!!
mansondust
mansondust,
Ja det handlar inte om pengarna egentligen. Det är kanske en tusenlapp. Men det känns som har jag rätt till det så ska jag fan ha det också. Haha.
nouw.com/mansondust
Kao
,
Hur gammal är Steven? Varför har han inte förr diagnos på pappret? Tycker också att du ska söka vb, men läkarens intyg väger till stor del in så be läkaren skriva väldigt tydligt.
mansondust
mansondust,
Han är 7 år, fyller 8 i december. Kämpat för hans rättigheter sen han var 3 år. Det var först i ...höstas tror jag, som vi fick komma till BarnHab, innan har ingen vetat vilka som.ska hjälpa & andra har mest fokuserat på hans talstörning men hur hjälper man nån som inte pratat? Vilket Hab nu gör. Det är dom som sagt att han kan utredas om vi vill, men just nu handlar allt om att underlätta för Seven i skolan då kunskapskraven gäller att han ska kunna förklara osv, inte bara nicka eller visa på fingrarna. Därför måste jag nu vara mellanhanden ännu mer så att han klarar skolan.. Utredas eller inte får bli lite längre fram, han får inte mer hjälp från Hab med diagnos. Dom gör allt dom kan redan & nämner även dom selektiv mutism.
nouw.com/mansondust
Kao
,
Jag tänkte mest att en diagnos på pappret blir så mkt lättare när de gäller FK, försäkring och allt som hör till. Så den sellektiva mutism och talstörningen är inte samma sak?
Tack för att du delar med dig så man får mer erfarenhet och vet vad de innebär, de blir ju lättare om man skulle möta en person med den diagnosen en dag.
Kan inte tecken stöd vara något som kan hjälpa till?
mansondust
mansondust,
Jo så är det säkert men all tid har lagts på att få kommunikationen i skola att funka. Vill inte ha en utredning igång samtidigt men det kommer nog. Skulle få en remiss om läkartid av hab så får se vad som kommer härnäst. Nej SM & talstörnin gen är inte samma men kan ändå göra ihop då 25% av de med SM har just talstörningar. Teckenstöd har vi försökt med i flera år men Seven vill inte.
nouw.com/mansondust
Kao
,
Seven ska där stå🙈Och fått😂 /kvällstrött mamma