Utvecklingssamtal.

Jag var på utvecklingssamtal med Seven idag. Hade med mig alla utom Star & oftast går det bra. Oxy vill gärna babbla hela tiden precis som hemma men jag lyckades få honom att vara någelunda stilla.

Vi bestämde med läraren att Seven ska gå ett litet block & penna som får plats i jackfickan så att han på raster ev. kan skriva eller rita det han behöver berätta för någon rastvakt. Han hade nämligen kryssat i NEJ på om han har någon vuxen som han kan gå till för att prata, vilket såklart inte hade kunnat vara något annat svar. Men vi försöker hela tiden komma på lösningar & man måste testa lite olika för att hitta det som Seven är bekväm med att använda i skolan. Han fick en bok med en massa olika bilder från BarnHab men han vill inte ha den i skolan & då tänker jag inte pressa honom heller. Ju äldre han blir, desto bättre blir det på den punkten eftersom att han snart kommer att kunna skriva lappar. Det som är lite jobbigt just nu är att han faktiskt tycker att det är kämpigt & jobbigt i skolan ang. att inte prata. Han vill men kan inte & jag ser på honom att han blir lite ledsen av att berätta det när vi frågar. Samtidigt är han 7 år & måste få vara 7 år. Vi får hoppas på en bra lösning.

Dom bra nyheterna är att han ligger långt fram i ämnena & är jättesnabb i matten. I NO'n har läraren där kommit på hur Seven ska kunna svara när han räcker upp handen & det inte går att bara peka på svaret. Då får han välja någon annan som också räcker upp handen & så får han nicka om barnet svarade rätt. Det är ju en smart lösning för tillfället!

Gillar

Kommentarer