UCfritt.

I samarbete med UCfritt.nu


Ibland händer det saker i livet & vardagen som gör att saker inte går att fixa, ordna eller lösa utan att ta ett lån. Alla har inte råd att betala en ny båt kontant eller tänk om taket på huset måste bytas akut innan du hunnit skapa ett sparkapital att ta av! En del saker kan ju vänta & man kan själv lägga undan till det, men andra saker behöver man köpa/ordna NU, i form av behov eller kris.

Tänk såhär, du bor i ett eget hus. Äntligen har du flyttat dit! Du har lagt alla dina besparingar på att köpa ditt hus & måste nu börja om på noll. Och så händer det något med huset - det innebär att du måste lägga ut pengar, igen. Pengar som du inte har i en klumpsumma ännu. Vad gör du då? Alla har inte släkt att fråga heller.
I Sverige har dom flesta svenskar något eller några lån. Det är inga konstigheter. Men man ska absolut inte låna om det inte verkligen behövs eller om man inte kommer att kunna betala tillbaks det. Men att valet FINNS är så fantastiskt tycker jag. Det blir ett slags skyddsnät i samhället. En tillfällig hjälp. Kollar man upp ordentligt att återbetalning funkar bra så är det ett tryggt alternativ. Så innan man tar ett lån måste man räkna efter och se så att ekonomin kommer fungera ändå och alltid komma ihåg att betala tillbaks. Vägen till en ekonomi i kris är att slarva med inbetalningarna! Ta alltid en dag i månaden där du sätter dig och betalar allt som ska betalas. Det är skönt att kunna bocka av det: "en till månad avklarad".

Idag finns det många olika lån att ansöka & för varje lån sker en kreditupplysning. Samma sak gäller om du jämför bland olika lån, som man bör göra. Då görs keditupplysningar på dig från varje låneföretag, trots att du i slutändan bara tar ett lån. När du tecknar ett lån utan UC med många förfrågningar, slipper du dra på dig en ny förfrågan som registreras!


Så undviker du att dra på dig många förfrågningar:
- Använd en låneförmedlare – då görs det bara en förfrågan även om du jämför många lån.
- Välj bort lån med UC när du lånar mindre summor så sparas inte information om antalet förfrågningar. Då kan du ansöka om lån med UC när det gäller större belopp, om det behövs någon gång.

Gillar

Kommentarer