Tonåringar.

Precis som att folk kan ha åsikter kring hur man ska ta hand om sina små barn, finns det lika många som ska tycka & tänka om hur man ska hantera sina tonåringar. Tonåringar är unika individer, precis som mindre barn - tonåringar är dock mer komplexa, med hormoner som rusar & depressioner, ska hitta sig själva, kan vara manipulativa, argumentera för sin sak eller bara skita i vad man har för regler. Allt beror på tonåringen. Därför stör jag mig på att andra ska tycka & tänka. Min tonåring är inte som din tonåring. Min tonåring är inte som din 4-åring. Osv osv osv.

Dessutom har vi aldrig haft en tonåring & jag tror nog att vi lär oss något nytt varenda vecka. Jag tänker inte låta mig manipuleras, varken av stort eller smått & går jag med något förklarar jag vad som gäller. Jag är snabb med att ge konsekvenser pga dåligt uppförande/regler som inte respekteras m.m. Allt för att det alltid ska kännas att det "kanske inte var värt det". MEN jag är också snäll. Jag är sträng när jag är orolig. Jag var, precis som många andra, en tonåring som gick emot det mesta. Jag kan alla trick & jag vet när någon försöker manipulera mig. För det mesta är det dock bra, det var länge sen vi hade ett tonårsbråk. Det är mest lite suckar & "du tjatar" när jag ber henne ta upp disken som stått där nere i flera dagar. ;)

Någon som börjat vara extra dramatisk är blivande 11-åringen. Det kan skrikas & gråtas för småsaker. Men mellan bråken är det som att hon aldrig varit så arg. Aldrig får man andas ut, haha.


Gillar

Kommentarer