Renoveringstankar...

Sponsrat inlägg

Jag, eller vi rättare sagt, skulle behöva ta tag i att renovera två av barnrummen. Det är absolut ingen kris men det hade sett roligare ut. I pojkarnas rum är den (fula) gula tapeten nerriven på vissa ställen av Oxy. Känns ju inte så himla roligt faktiskt.. I Ninjas rum är väggarna målade i en mörkt blålila färg, som jag aldrig gillat för det är i en sån mörk ton & det hade varit finare med något ljust, något "gladare". Dessutom är golvet målat i någon ljust gråblå färg som är avskavd efter våra 10 år i detta hus. Det golvet skulle jag vilja slipa ner & måla om, kanske vitt eller mörkbrunt då det är träplankor. Men antar att man måste ha en slipmaskin helst? Det gäller ju att tänka på allt sånt där innan man påbörjar för jag är allergisk mot att göra saker halvklart! (även golvet i vardagsrummet skulle behöva slipas & fixas till) Kollade lite hos https://www.verktygshandlarn.se/ för att se vad saker kostar på ett ungefär & få lite idéer.

I pojkarnas rum skulle jag aldrig tapetsera. Då är det ju enklare att spackla väggarna & sen måla i nån snygg färg. Skulle något barn sen rita på väggen så kan man måla över det. Ingen större kris liksom! Värre med tapeter. Det är som att små barn går & känner med fingrarna efter skarvar att dra i. 😉 I Ninjas rum behövs typ varenda millimeter spacklas efter alla häftstift! Skulle nog inte tapetsera där inne heller... känns nog som att måla i en ljus, lugn färg blir bäst. Det räckte gott & väl med att tapetsera hallen, vardagsrummet & köket när vi var rätt nyinflyttade. Värsta jag gjort nästan. Mönsterpassning deluxe på allt.

Sen funderar jag på deras tak. Det är något slags hårt "tyg" uppspänt i bägge rummen. Vet inte varför man gör så? Nån som har koll? Det där har det i alla fall blivit hål med åren, när barnen kommit åt uppe i loftsängen, bollar som kastats uppåt osv. Antar att det är träplankor där under eftersom att man kan skruva fast saker i taket, men det hade jag velat ta fram & måla vitt! Mycket fräschare, eller hur?

Gillar

Kommentarer

Sabina
,
Om huset är gammalt kan det vara målad papp i taket, oftast med fina trätak under. Sånt hade mina föräldrar men de rev ned det och de blev mycket snyggare 😁
mansondust
mansondust,
PAPP! Ja det är det ju. Kom inte på ordet. Då är det nog trä bakom. Skitsugen på att riva ner pappen!
nouw.com/mansondust