Preventivmedel.

Så var det kväll igen. Dagarna går snabbt, snart är det februari & jag blir lite stressad för jag vill inte att det blir Mars & börjar vara lite vår. Jag vill inte ha värme, växande gräsmatta & ogräs. Jag vill inte svettas dygnet runt & ha ljust när jag ska sova. Jag vill inte ha pressen att "hitta på nåt" hela tiden bara för att det är "fint väder". Nej vinter & höst passar mig allra bäst. Tycker om att kunna tända lampor på kvällen & ha varma kläder.

Jag skriver ju sällan om tonåringen här hemma, mest för att hon är så pass stor nu. Men idag har hon & Spike varit & snackat preventivmedel på ungdomsmottagningen (som jag satte Spike på att ordna tid hos). Hellre dubbla skydd liksom, då kanske jag kan slappna av lite mer. Jag vet inte om det är lite jobbigare när det handlar om ens dotter än om det hade varit en son? Nu inte menar på det sättet ni kanske tänker, jag menar att det är ju MIN dotter som kan bli gravid. Det blir alltså MITT ansvar, i mitt hem, att hantera en ev. sådan situation. Därför har jag varit otroligt stressad av det, hon är så ung. Men nu på måndag blir det ordning & reda!

Imorse vände vi i dörren till dagis. Lappen om MAGSJUKA räckte för att jag skulle pipa in snabbt & ta ledigt för Oxy resten av veckan. Jag vill inte inte inte inte ha hem den skiten! Så det blir långledigt för hans del fram tills på måndag - om lappen är borttagen då. ;)


Gillar

Kommentarer

Häxansurtant ,
Hahahah skön svärmor
None
Cim von Wowern,
Cim von Wowern,
Hon är 14 år. 14-åringar ska inte ha barn & ingen av dom 2 vill ha barn heller - därav dubbla skydd. Hon kommer ha ett av dom säkraste skydden inne i kroppen så inget kan glömmas bort/kräkas upp, samt kondom.
vonwowern.blogg.se
Cim von Wowern,
Petra,
14-åringar ska inte ligga heller!
None
Cim von Wowern,
Nej det ska dom inte göra men det är alldeles för svårt att förhindra. Man kan ligga överallt & då ser jag hellre att dom har dubbla skydd!
vonwowern.blogg.se
Charlotte,
Jag har tänkt på det där om det är skillnad på att ha en dotter eller son - och jag kom fram till helt motsatsen....jag har en son, iofs bara 12år, men jag hade nog tyckte det var värre om hans tjej (alltså inte nu då men sen) blev gravid och bestämde sig för att behålla barnet....som ung pappa är det lätt att tappa alla rättigheter och att frivilligt/ofrivilligt inte vara en del av barnets liv....jag skulle vilja ha barnet här hos oss och ta hand om det - vilket det ju oftast blir om det är ens dotter som blir med barn...dessutom kan man ju som förälder "se till" att dottern skyddar sig, det kan man ju inte på samma sätt med sin son! Jag tycker det låter bra med dubbla skydd - fick för mig av Hellas vlogg att du inte ville det och tänkte då också (precis som du skriver här ovan) att ligga kan man knappt hindra dom från så lika bra att se till att de är skyddade 😊
pluggamedmig.se
Cim von Wowern,
Nja, det handlade inte om att vi inte ville att hon också hade skydd, utan om att hitta ett bra skydd som känns bra för oss alla. Star ville själv ha p-stav & jag gick med på det. Helst hade jag velat att min dotter skulle slippa lura sin kropp med hormoner som inte ska vara där.. jag vet hur dåligt man kan må av det! MEN vi fick väga fördelar & nackdelar mot varann & jag kände att det mest ansvarsfulla vi kunde göra var att hon fick sätta in p-stav, så att hon är skyddad i 3 år & kanske då att min oro & stress kan lägga sig lite nu när jag vet att dom har dubbla skydd. För det går inte att hindra tonåringar från sex. Man kan ligga överallt.
vonwowern.blogg.se
Charlotte,
Exakt - man kan ligga oavsett vad föräldrarna tycker och så länge det inte skadar ngn (varken partnerna eller sig själv) och sker med respekt för båda s�� kan det ju ändå vara okej....men att som Petra här upp tro att det inte sker för att man "inte ska det som 14åring" känns väldigt naivt! Bra att Ni hittat en lösning som passar både er som föräldrar och henne - Ni verkar ha en väldigt bra dialog kring det och även med Spike, jag hoppas verkligen jag också kommer ha det med mina barn när det är dags!
pluggamedmig.se
Cim von Wowern,
Det ät verkligen jätteviktigt att kunna prata skydd med sina barn. Som omyndig är man alldeles för ung för att själv förstå allt kring alla skydd som finns eller hur man ens får tag i annat än kondom. Så det känns otroligt skönt att det är ordnat nu! Med Spike har jag många gånger pratat vikten av att skydda sig, han är väldigt lätt att snacka med.
Det är väldigt naivt ja, att tänka att "dom är för unga" för det spelar ingen roll - vill dom ligga så kommer det ske oavsett vad vi tycker.
vonwowern.blogg.se