Optikern.

Imorgon förmiddag ska jag jobba, sen hem en stund & fixa lunch innan jag tar bussen med alla barn in till Örebro. Ninja ska till optikern på ögonmottagningen på USÖ då hon säger att hon ser dåligt. När hon var liten hade hon lappträning i en halv evighet (läs: flera år). En lapp sattes för det "bra" ögat varje dag & tvingades då titta & fokusera med ögat hon skelade med. Det blev mycket bättre (även om hon alltid kommer ha en liten skelning) & var så i många år men nu under våren har hon klagat i skolan över att hon inte ser på tavlan. Så - jag bad skolsyster om att fixa en remiss & det tog ett tag att få tid, men nu ska vi iväg & se om damen behöver glasögon eller vad som sägs. Dom andra får vara hos farmorn så länge då det tar ca 1,5 timme där borta, med ögondroppar & allt det där.

Hur är det med glasögon till barn? Är det gratis med vissa modeller eller hur går det till? :)
Ninja 2 år.


Gillar

Kommentarer

Carin,
Ja det är gratis för barn. Bågar o glas 😊 synundersökning kostade men det var hos optikern. Gratis säkert på usö lycka till!
None
Frida,
Det stämmer, dottern fick glasögon iår och dessa var helt gratis. Har för mig att det var upp till ett visst belopp på själva bågarna.
None
Vi fick landstings bidrag!,
Hej! Man får ett recept o landstings bidrag! (Dottern va 5 år)
None
Jenny Lindgren,
Ja tror det är gratis med glasögon till barn efter remiss till ögonläkaren & utlåtande från denne
None
Cim von Wowern,
Precis, jag tror inte USÖ kostar eftersom hon är 11 år. Det kändes onödigt att gå till en vanlig optiker först då hon ändå haft lite problem förr.
vonwowern.blogg.se
Cim von Wowern,
Aa, vad bra. 😊 Då var det som jag mindes. Ja att det inte gäller på dyrare grejer osv men på vissa modeller & så.
vonwowern.blogg.se
Cim von Wowern,
Ja rent logiskt låter det ju korrekt! 😊
vonwowern.blogg.se