Mini Rodini Patchwork.

YES! Fick tag på den slutsålda filten från Mini Rodini!
Svindyr men så fin. Hade velat ha den andra varianten i mintgrön ton med rosetter osv men den är lika slutsåld den. Dessa filtar är gjorda av tygrester från MR's kläder.


Gillar

Kommentarer

Nina
,
Jag undrar om du brukar fundera nånting på jobb och utbildning? Eller lever du helt i nuet att du är mammaledig och kommer skaffa några till barn med 3-4 år emellan och således vara hemma många år till? Känner du aldrig lite panik att du är över 30 och om säg 10 år när det kanske inte blir fler barn och alla går på dagis, att försöka få ett jobb då? Att det kan vara svårare då du är äldre?
Och OM du skulle bli ensam så har du ingen inkomst och kan försörja dig och barnen?

Själv är jag hemma med 3e barnet och har heller inget jobb och hur mysigt det än är att va hemma med barnen känns det viktigt att skaffa en ekonomisk trygghet för sig själv och barnen innan man skaffar fler. Se på carola i fam annorlunda tex.

Ser du liksom följande 10 åren av att va hemma och skaffa barn/ta hand om barn?

Vad kommer det sig att du inte tagit körkort, hade inte det underlättar mycket för dig?när barnen ska till kompisar etc.

Inget är menat som kritik är bara undrande.
Förövrigt så känner jag igen mig mycket i att inte ha så stort behov av att umgås med massa folk, tycker det behovet minskat mer och mer för varje barn. Ju mer fullt upp det blivit hemma.
mansondust
mansondust,
Hej Nina. Jag känner ingen panik alls faktiskt men det känns som att alla andra tycker att jag borde ha det? Allas dröm är inte att greja en karriär helt enkelt & jag känner mig väldigt tillfreds med hur vi lever & vi har alltid levt precis såhär. Så nej, ingen panik alls. Kan tillägga att jag faktiskt HAR pluggat, jag läste på distans när jag var gravid med Oxy & Seven var liten & hemma med mig. Om jag skulle bli ensam? Visst ska man väl ha en back-up plan men ärligt talat så vill jag inte leva mitt liv med ett "utifall att" när vi planerar att vara med varann hela livet. Händer något annat drastiskt längst vägen är det den huvudvärken & vi kommer inte att stå på gatan ändå. Jag vill ha fler barn, så svaret på frågan är väl Ja, så ser jag dom kommande 10 åren. Vad som händer därefter vet ingen, inte ens någon med arbete! 😉

Att jag inte har körkort är för att jag inte varit intresserad av att köra. Jag är ganska osäker kring grejer med motorer & känner mig inte redo att köra. Även om det hade varit väldigt bra men hur man än vrider på det så har vi bara EN bil & den använder K till & från jobb varje dag. Så, det är som det är. Det får bli när det blir! Det hade underlättat men det funkar även utan. Inget som säger att en måste ha körkort.
nouw.com/mansondust
Nina
,
Men får du ofta kommentarer om det från andra? Frågor när och vad du ska jobba med/plugga till?

Vad säger dina barn, de stora om att du aldrig skaffar ett jobb? Undrar de inte då alla andras föräldrar börjar jobba efter föräldraledighet?

Kommer ni skaffa barn tror du tills åldern sätter stopp och när tycker du den gör det?

Vill du att ninja o star ska skaffa en utbildning o jobb eller tycker du det går lika bra om de bestämmer sig att vara hemmamammor hela sitt vuxna liv?

Känner du inte alls att det är svårt att hinna med och ge alla egentid med dig?

Har k några intressen eller ägnar han all ledig tid åt barnen?

mansondust
mansondust,
Skrev ett jättelångt svar & så kom ingenting alls med. Testar igen men får hålla mig kortfattad!
Jag får extremt sällan kommenarer om att jag är hemma, förutom på nätet. Dom jag pratat med irl om det har uttryckt att dom också hade velat vara hemma eftersom att dom har svårt med vardagspusslet när båda arbetar. Tänk att något så naturligt som att vara hemma med barnen kan ses som något så konstigt av vissa.
Nej barnen tycker inte att det är konstigt. Alls. Och det säger K också till dom, att jag jobbar faktiskt här hemma. Det är inte svårt att få tid för varje barn eftersom att jag är HÄR. Jag finns här om dom behöver mammatid. Det hade ju varit ännu svårare om jag hade varit hemifrån morgon till kväll... Sen behöver inte alla barn uppmärksamhet samtidigt heller & inte på samma sätt. Är ju skillnad på t.ex Oxy & Star..

Något som jag tycker är konstigt är att ingen säger något till K om att "har du tänkt på om du blir ensam" osv. För hans liv (särskilt arbete) skulle inte funka. ALLS. Utan mig. Ändå förväntas han klara sig för att han har ett arbete NU. Ja må så vara men han skulle inte kunna ha jobbet om jag t.ex dog.
K spenderar mest sin fritid här med oss.

Jag vet inte hur många barn vi kommer få osv osv osv. Jag tar inte sånt för givet så jag väljer att ta varje dag som den kommer med den biten.
nouw.com/mansondust
Nina
,
Missförstå mig inte bara, tycker det är fantastiskt att du vill va hemma och jag älskar själv att vara hemma med barnen. Jag har bara svårt att förstå att du inte bryr dig om att ha den där ekonomiska grundtrygghet ett jobb ger. Om försörjaren dör eller blir sjuk etc så har man flera barn att försörja och man vill ju inte gärna leva på socialen.
Menar inte att man behöver göra karriär men ett jobb är väl ganska viktigt att ha i grunden så man klarar att försörja sig? Livförsäkring etc i all ära men det täcker ju inte allt. Kanske täcker att köpa ett boende...
mansondust
mansondust,
Det kanske är något jag "borde" ta på större allvar, men jag tänker samtidigt att det händer hemska saker varje dag. Jag orkar helt enkelt inte tänka i dom banorna. Händer det något så är det ingen dröm att leva på Soc, absolut inte. Samtidigt finns dom som en hjälp som är tänkt under en kort period & skulle det KRÄVAS så skulle jag få göra det som behövs för att jag sen ska kunna arbeta & sen jobba för en egen lön. Helt klart. Men jag tänker inte NU leva som att det skulle hända & behövas. Jag är kanske lite "easy going" kring det men samtidigt vill jag inte sitta här & säga saker jag inte tycker eller står för, för att det ska låta bra & frågorna ska sluta komma. 😉 Jag lever mitt liv... hur det blir med det får vi helt enkelt se. Det blir säkert en åktur det! 😉
Ang. livförsäkring skulle jag som ensamstående inte köpa ett boende. Det skulle jjag inte prioritera, jag skulle även sälja detta hus i sådana fall.
nouw.com/mansondust
J
,
Grattis till en underbar filt som jag också trånar efter....😜😜
Förlorade en precis på tradera... Gissa vad den gick för ?!?! 525kr?!?!?! Snacka om surt att jag missade den..😢

Himla märkligt att det stör vissa människor att man inte tycker att en karriär & egen tid är absolut viktigaste här i livet..!?!
Fick en "fin" kommentar av en granne för ett tag sedan..hon tyckte att det var sådana kvinnor som mig,som förstörde för dom andra kvinnor i samhället, det här med jämställdhet & dyl...
Jag tycker att jag lever i ett jämställt förhållande som funkar för oss..
Pappan lagar bilen bättre än mig... bullarna är nog betydligt godare om jag gör dom 😂
Nätter & sjuka barn faller på min lott..jag har ett mindre sömnbehov & klarar oftast att vara vaken i två dygn..
Dvs att alla gör det som dom är bra på ..ge & ta... Visa varann respekt & empati....!!
Jag känner mig absolut inte mindre värd för att jag är hemma o tar hand om barnen & huset!! Det värdefullaste jag har i mitt liv!!!!
Man kan väl inte leva livet ..tänk om, gubben dör/rymmer med grannens 20 åring 😁
Man lever ju här & nu.. El?!
Somsagt alla människor är inte karriär galna..😉💰💰💰💰
mansondust
mansondust,
Oj den gick billigt! :O

Nej det är sant. Jag vet själv att många hade velat vara hemma men att dom inte "kan", dvs dom får inte för sin partner. Hade inte jag varit hemma så hade barnens pappa kunnat arbeta för tiderna är så konstiga & inte fasta heller. Det kan stå 17 på schemat & han kan ändå komma hem 20. Hur ska man då veta vem som ska vara med barnen? Så nej, det gör vårt liv väldigt mycket lättare att jag är hemma & vi behöver inte pussla med att lämna & hämta hem barnen.
nouw.com/mansondust
J
,
Jaaaaa förstår du att det kom en tår i ögat när jag missade den..?!? Hade satt 511kr som Max och tänkte sen vänta in slutet, men jag missade😢 har lagt bud på en med grönt i, men nää jag vill HA delfiner!!!!

Och min gubbe hade aldrig heller kunnat jobba som han gör om inte jag hade gjort det jag gör för oss....!
Han kör eget....
& dessutom är den krassa verkligheten att han tjänar betydligt mer än mig .. Jämställdhet i all ära men jag/vi har ingen lust(& vem har det?) att förlora pengar, för att jag ska hävda min kvinnliga frihet 😜
mansondust
mansondust,
Jag har annars en med bara delfinerna och rosa minky på baksidan. Som inte är MR men det är samma delfiner. 😉 Kanske jag kan sälja om du vill?
nouw.com/mansondust
J
,
Jaaaa sonen älskar det printet!!
Har body o bodysuiten ..😁
Vad vill du ha för den??
Hade tänkt beställa en själv annars..men köper mer än gärna av dig 😂
mansondust
mansondust,
Maila mig mansondust@gmail.com 😊
nouw.com/mansondust