Leave me be.

Ibland känns det som att jag är en svår person att ha att göra med. Ibland känns det som att det inte är jag som är svår utan det är alla andra. Vet att jag har mörk humor & mörka tankar, det är inte allla som fattar sånt. Jag är inte så komplicerad men jag gillar inte människor, vilket gör det svårt att lära känna mig för jag drar mig undan. Sen kan jag hata, hata, hata.. hata sönder ena dagen. Verkligen hata så att jag inte kan fokusera på annat. Dagen efter kan jag vara lugn & from som ett lamm. Men det som skiljer sig från för kanske 10 år sen är att jag inte tar skit. Och varför ska jag umgås med folk jag inte gillar? Eller om jag inte ens har behov av att umgås med andra? Jag har sex personer här hemma som jag har fullt upp att umgås med hela tiden. När det väl är tyst & lugnt vill jag bara vara IFRED.

Föräldrar till barnens vänner som försöker komma in under min hud. Försöker & försöker. Vill fika, vill "prata mer nästa gång". Tack men nej tack, det räcker såhär. Alldeles tillräckligt är det. Du behöver inte kallprata med mig. Och det är inte för att jag är en elak person - det är för att jag inte tänker låtsas vara något jag inte är.


Source error

Gillar

Kommentarer

Linn
,
Tror du att du är en asocial person, eller att det är social fobi? Tänker att du har ju isolerat dig i ganska många år? Inget illa menat. Men saknar du aldrig att träffa andra människor?
Man utgår ju från sig själv och jag blir ju lappsjuk efter 2 dagar, föräldraledighet var en mardröm för mig och jag såg sysselsätta mig hela tiden. Annars hade jag inte varit psykiskt stabil nu.
mansondust
mansondust,
Jag har inte social fobi. Så mycket vet jag. Jag går på möten och allt sånt utan att få ångest. Jag tycker bara inte om att Vara social. ☺ Tycker inte att jag isolerar mig alls utan gör bara det jag trivs med - alltså inte vara runt folk. Det har jag känt är precis det jag vill i typ ...11 år kanske. Jag förstår inte sådana som är sociala & måste träffa människor för att inte bli knepiga i skallen men det är ju rätt kul att man funkar så pass olika! 😁
nouw.com/mansondust
Nina
,
Är din svärmor den enda du gillar att umgås med utöver din egna familj?
Känner k likadant eller är han en social person?
Hur är dina barn är de sociala eller mer ensamvargar?
Intressant att läsa om hur du känner.
Hur är din kontakt med din mamma?
mansondust
mansondust,
Umgås inte med min svärmor men ja vi ses ju när hon träffar barnen. 😉 K är nog mer osocial än mig faktiskt. Barnen är dock sociala & älskar människor. 😁
Mamma bor inte här i närheten så vi ses sällan men hörs på fb & whatsapp då & då.
nouw.com/mansondust
Marie,
Jag ÄLSKAR att vara i fred! Visst har jag (några få) vänner men de vet hur jag är och sätter inte press på att vi ska ses i tid och otid - vi hörs via fb/sms eller så. Har alltid varit sån men klara utmärkt av att föra mig i sociala sammanhang, när så krävs. Har vågat vägra allt vad föräldragrupper och öppna förskolan heter. Vi gick på babymassage, men det var mest en plåga att tvingas umgås i den gruppen och masserandet gick mycket bättre hemma än där. Få, är de jag klickar med, men jag kan så klart umgås och prata med i princip vem som helst. Ser inte att det är fel på mig däremot är alla andra översociala 😉
minsmalavag.blogspot.com
mansondust
mansondust,
Men precis! 😁 Jag vet själv att jag är en trevlig & rolig person, inte så att jag är helt tappad socialt. 😁 Men jag väljer bort det eftersom att det inte ger mig något. Är hellre ifred! Jag förstår inte dom som hela tiden måste träffa folk. Big britter skulle vara en mardröm, haha.
nouw.com/mansondust
mansondust
mansondust,
Big brother ska det ju stå! 😂
nouw.com/mansondust
Charlotte,
Efter att jag fått barnen och börjat plugga så gjorde jag mig av med en del vänner...eller jag behöll vännerna (utom en) och gjorde mig av med bekanta - jag har inte tid, ingen ork och ingen vilja helt enkelt! Jag träffar de kompisar jag vill träffa och annars kan det kvitta!

Hur fungerar det med barnen då? När mina barn var mindre så var ju jag med när de lekte hemma hos kompisar, dels för att de inte ville vara själva och dels för att jag inte ville lämna mina små barn hos ngn utan att ändå känna föräldrarna.... Samtidigt så har nog inte små barn behov av att leka mer än på föris eller med syskon heller utan det behovet skapas ju av föräldrarna!

Spännande ändå (förlåt, men jag som läser psykologi tycker det är enormt spännande med olika personligheter) att inte vilja vara social - kan ju dock säga att du definitivt inte har social fobi (vilket jag såg att någon ovan skrivit om)...men det är ju extremt ovanligt känns det som att inte vilja träffa andra än familjen.... Umgås Du och K hemma eller sitter Ni gärna var för sig och grejar med ert liksom? Eller är Ni väldigt sociala med varandra? Är Du social på nätet med kompisar? Känner Du aldrig att du vill "prata om saker" med ngn? Eller gör du det med K eller "löser du saker i ditt eget huvud"?

Förlåt, nu hade jag 1000 frågor - du behöver inte svara 😊

Kram!
studiepeppen.spotlife.se
mansondust
mansondust,
Det här med att vara osocial gäller inte på nätet, det är där jag har vänner som jag pratat med sen jag var 18 & gravid med Star. 😊 Men jag pratar inte så mcket djupare saker med andra, det löser jag i mitt eget huvud. 😊 Dock pratar ju K & jag såklart, om det behövs eller gäller oss bägge. Vi är umgås med varann, vi är nog varandras bästa vänner. 😊 Men vi sitter gärna var för sig också, vi är lika där - att inte vara för PÅ hela tiden. Ibland måste man få vara ifred & slippa prata. När vi haft barnvakt så åker vi till hotell & festar loss, så vi kan umgås på olika sätt tillsammans. Men människor utanför vår familj känner jag väldigt hårt att jag inte har ork med. Jag orkar inte känna att jag måste ringa nån, träffa nån, bla bla.. Jag har inget intresse av det. Hade kanske haft om jag hade levt ensam med mer fritid. 😉 Barnen går ju på dagis & skola så dom träffar vänner & andra vuxna precis som andra barn. Jag har dock vägrat ÖF.. 😉
nouw.com/mansondust
Charlotte,
Tack för ditt svar 😊
Och ja....ÖF kan vara ett av de värsta ställena som finns- haha!
studiepeppen.spotlife.se