Hur firar ni jul?

Denna jul kommer vi att vara hemma bara vi i familjen. Möjligen att barnens farmor slinker in en stund, men annars blir det lugnt. Varken K eller jag har stor släkt. Senast vi hade gäster var julen 2008, höggravid med Seven som kom 4 dagar senare. Sen har jag känt väldigt starkt att NEJ, jag orkar inte hela grejen med jul, gäster, stress & folk överallt. Åka runt med 5 barn? Nej tack. Vi vill bara vara här, mysa med julklappar, julpynt & julmat/godis, sen räcker det. Julen är barnens högtid & den spenderas lugnt bara. Ingen alkohol & bara låta barnen greja med sina nya saker resten av kvällen. Vi vuxna brukar ändå vara helt slut trots noll julstress, haha.

Till oss kommer ingen jultomte heller. Jag har sagt att tomten kommer när man sover & lägger ut julklappar. Precis som i amerikanska julfilmer. Detta är för att ingen av oss är bekväm med att "leka tomte" & då får det vara. Ingen ska behöva tvingas till det. Tomten kommer när man sover, huvudsaken är ju att han lämnar julklapparna under granen! 😉

Så! Hur firar ni jul?

Oxy vid förra luciafirandet.

Gillar

Kommentarer

MickaelaDiabetes2010
MickaelaDiabetes2010,
Vi brukar fira jul hemma hos mina föräldrar men i år så ska vi fira jul hemma hos min syster. Jag håller med dig julen är barnens jul och ingen alkohol
nouw.com/mickaeladiabetes2010
Hanna,
Det är olika från år till år. När jag var gift (Skilde mig förra sommaren) Så firade vi varannan jul hemma hos hans föräldrar och varannan jul med mina föräldrar. Ibland där och ibland kom de till oss.

Förra året firade jag och barnen hemma hos min pappa och i år kommer jag och äldsta dottern antagligen fira helt själva. Min vän (enda vän) jobbar och min pappa med fru är bortresta i år.

Känns väldigt ensamt och ledsamt. Har faktiskt verklig ångest över det just nu. Känns inte alls roligt, men vi får väl försöka göra det bästa av det antar jag.
www.grimmestam.com
Nina
,
Vi firar alltid hemma hos oss på julafton. Oftast kommer svärmor o hennes man, nångång har min pappa kommit också. Vägrar åka iväg på julafton med 3 barn och vill va hemma och fira lugnt som du säger.
Alkohol dricker vi aldrig oavsett.
Vi har heller ingen tomte utan säcken ställs utanför tidigt på morgonen. Hur säger ni att tomten kommit in? När brukar ni öppna paket? På eftermiddagen?
Ger du o k något till varann? Vi ger bara barnen.
mansondust
mansondust,
När julklapparna framme ser barnen att tomte varit här. 😃 Vi brukar låta barnen öppna paket en rätt tidigt, runt 12. Vi ger bara till barnen.
nouw.com/mansondust
J
,
Tomten kommer till oss på natten till den 24e...
Så när kidsen vaknar så står det massa paket runt granen..😄
Vi brukar köra julfrukost m bullar gröt & div godsaker.. Sen är det öppna julklapps dags..
Därefter börjar vi med all jul mat & våra stora barn brukar ramla in vart efter..
Sen är det mat godis leka slappa dagen/kvällen lång..
Den 25 brukar jag åka över på julmiddag till min syster yster...
mansondust
mansondust,
Det låter ungefär som våra julaftonar. 😊
nouw.com/mansondust
Lina
,
I år blir det hos svärföräldrarna i Jämtland, 23e-25e. 60 mil tur-och-retur. Bara det gör mig svettig. Annars brukar vi fira med min familjesida. Och det knyter sig i magen att veta att min pappa ska sitta ensam på julafton i år. Det blir skönt säger han men denngår jag inte på.

Har bara firar jul hos svärisarna en gång tidigare och blev helt chockad av alI alkohol. Och nubbevisornav! I min familj har det max varit en liten likör på kvällen framför tvn när julen är över.

Jag vill verkligen inte att våra barn ska behöva se berusade vuxna. Julen är för barnen. Punkt. Dricka kan man göra på midsommar. Jag tjatar och ber till sambon att be dom hålla igen med alkoholen nu när barnbarnen kommer. men sambon säger "så har det ju alltid varit" och jag känner väl att jag inte riktigt har modet att ryta ifrån heller.
mansondust
mansondust,
Ja det är ju inte mycket begärt att inte dricka på julafton så att barnen slipper det där. Men förstår att det är svårt att ryta till ordentligt.
nouw.com/mansondust
hann3le,
Vi firar alltid jul hemma hos barnen farmor och farfar men blir alltid ett jävla gnäll om mig bara för jag inte vill joina dom andra i deras tråkig prat och massa spelade. Jag gillar att sitta i teverummet med barnen och umgås eller bara sitt där i lugn och ro.

Jag hade hellre viljat fira jul här hemma med oss fyra men näe..

Här hemma får ju inte barnen så mkt julklappar för att dom får så mkt annars av sin släkt på julafton så det räcker att dom får 3 var och jag brukar ställa dom i deras rum och låtsas som tomten har varit där 😊
www.instagram.com/hann3le
Jessica
,
Vi är en stor släkt som samlas till jul, älskar det & trivs inte utan allt kaos, haha... 😋