Hur får man ihop livet med barn?

"Har "bara" 2 barn men känns som 5 ibland, så jag beundrar dej för att du lyckas få ihop allt 😊 Har du några vardagsknep att dela med dig av..? För mig är kvällar & morgonar värst iaf på vardagarna..😥."


Detta känns som en fråga jag kan svara på. 😄 Först & främst: TACK! Det är inte alltid enkelt att få ihop saker men det som jagtycker är JÄTTEVIKTIGT är tydliga rutiner & regler. Barnen ska veta vad dom får & inte får göra. Dessutom ska dom veta vad som sker härnäst för att skapa trygghet & smidighet. Dom vet att efter detta ska vi äta, vilken tid det brukar vara mellis, när det är middag, när det är sovdags. Sådana saker. Jag försöker vara noga med att förbereda dom om vi ska göra något eller gå ut osv, t.ex "Om en liten stund ska vi gå ut så avsluta leken" eller "när klockan är kvart över ska ni ta på skorna." för att slippa dom där utbrotten där dom är inne i en lek som avbryts. 

Nu inte sagt att det alltid går smärtfritt. HAHA. Men huvudsaken är att man försöker & för mig har rutiner alltid varit nyckeln i det hela & då flyter det på som bäst.

Gillar

Kommentarer

Jenny Lindgren
,
Tack för de kloka orden 😊
Ja rutiner är ju ett bra sätt att hjälpa sina egna & andras barn att skapa trygghet & därigenom få vardagen att fungera mer friktionsfritt ☺. Har etn snart 9-årig son med svår autism & därigenom är rutiner & strukturer a & o. Men det gäller säkerligen alla barn. Tack för dina tips! 👍