Femton år tillsammans.

2016 innebär att K & jag är inne på vårt 15:e år tillsammans. I Juni för 15 år sedan blev vi tillsammans. Jag har i stort sett varit med honom under halva mitt liv redan. Jag var nyss fyllda 17 år & i år blir jag 32. Det var knappast med i tankarna den där kvällen i Oskarsparken i Örebro när han hängde med hem. Eller ja, han hade inte så mycket val. 😄 Jag bestämde det helt enkelt. Dock pratade jag med honom första gången när jag var 14 år. Det är nästan så gammal som Star är nu..

Jag var tillsammans med Ks kompis först nämligen, så jag hade inget intresse för K tidigare. Men när jag sen var mer fri att se bortom exet så stod K där. Allt annat än vad den förre var. K hade nämligen ett ordnat liv med körkort & jobb. Mitt ex var missbrukare & levde därefter.

Något som jag kan undra över är hur livet hade sett ut om jag inte hade blivit tillsammans med K, för jag är helt säker på att jag hade hamnat med exet igen. Det var väldigt hoppigt, extremt destruktivt & lekande med känslor. Jag var faktiskt gravid där en sväng också, var nära att behålla men när jag i v 9 & 16 år fortfarande låg på en skitig madrass i en etta, illamående & jättetrött, med ett gäng pundare i soffan bakom mig som festade hela dygnen - varje dag... utan mat, utan pengar, ett kök med soppåsar över hela golvet, insåg jag att jag inte kan vara egoistisk. Den här killen är död idag sen 10 år, jag vet att det var rätt beslut. Vill poängtera att jag inte missbrukat droger själv, men jag var tillräckligt i den miljön för att se att det inte var ett liv jag ville leva.

Så hur gör man egentligen för att få ett förhållande att hålla? Först & främst; lägg ner att gnälla över småsaker. Jaha, det ligger stumpor på golvet? Är det värt att ens ta upp? Nej. Jag tror på att tjata väldigt lite. Han är en vuxen människa, med egen hjärna. Vi funkar olika & lever man med andra personer så är det inte perfekt. Jag tar upp dom där strumporna & lägger i tvätten, det gör mig inget. Jag får ofta höra från K att jag är snäll & sällan tjatig & gnällig. Jag tror inte på att "sitta ihop". Vi behöer båda space, jag mest av oss. Jag behöver få sitta ifred då & då. Han får göra det han vill. Åk på festival om du vill! Åk till en kompis över helgen!

Men det viktigaste är nog:
1. Inse att ni ÄR olika personer. Det är ok att inte tycka lika & man måste inte "göra slut" bara för att man är osams ett par timmar. Jämför inte ert förhållande med andras.
2. Ha kul tillsammans! Nu menar jag inte att ni måste UT & göra saker, det viktiga är att ni kan skratta tillsammans! Hur ska du orka vara med någon hela livet om ni inte skrattar?
3. Uppskattning. Det är lätt att ta varann för givet efter ett par år. Glöm inte att se vad den andre gör för dig & ert liv. Glöm inte att visa kärlek. Jag får otroligt mycket komplimanger av K, det är han bättre på än mig. Han får mig alltid att känna mig som den finaste som finns även om jag går i mjukisbyxor & dammsuger.

Minns en gång när jag gick runt skitsvettig & kämpade med gräsklipparen. Detta var innan vi hade åkgräsklippare & det tog TIMMAR att klippa varje gång. Så kommer han fram till mig & säger "Jag skulle bara säga att jag tänkte precis att det är inte alla som har en sån här snygg tjej som klipper gräset. Vilken lyx!" 😘

Och smsa varann! Ofta! Gulliga sms är ju ungefär som fina lappar hemma. Det gör vi jämt! 


Gillar

Kommentarer

Nina
,
Vilket intressant inlägg 😊 jag håller med, lever sedan 8 år med min man, barnens pappa. Vi visar också varann uppskattning varje dag, tjafsar och tjatar aldrig, försöker att inte ta varann för givet. Jag kan ärligt inte tänka mig en bättre man. Är så glad för honom och barnen de betyder allt.
En sak jag tänkt på, är ni nästan alltid hemma på helger o så? Du skriver sällan att ni är till badhus, lekland, museum, etc? Gör ni saker hela familjen ibland på helger o isf vad?
mansondust
mansondust,
Eftersom att K jobbar mycket helger så blir det inte mycket sånt MEN barnen gör saker med sin farmor & henne träffar dom ofta. Hon tar 1-2 barn per gång & åker & badar eller går på stan bl.a. ☺ Vi är mer så att vi tar i rejält när vi väl gör saker tillsammans, t.ex hotellhelg eller liknande. Vi har varit i London, Danmark, kryssning, Astrid Lindgrens Värld osv osv. ☺
nouw.com/mansondust
Nina
,
Har ni varit på legoland?
mansondust
mansondust,
Nej där var vi inte
Vi var i nån nöjespark.. vad den nu hette..
nouw.com/mansondust