Att vara ung VS något äldre.

Ibland slår det mig att det är så himla skönt att inte vara tonåring eller 20+ längre. Hela den där grejen med att vara så ung & förvirrad, osäker & inte riktigt veta vem man är eller vad som är viktigt.. jag kan inte sakna det alls.

Ta det här med att vara en ung förälder. Det var länge en del av min identitet. Jag var ung, jag hade barn - en ung mamma. Sen blev jag äldre, jag fyllde 22, jag fyllde 25.. plötsligt var jag inte så ung längre. Jag minns att jag tyckte att det var lite jobbigt faktiskt, men det gick väldigt snabbt över till ett "Men vad skönt!", för plötsligt var jag 30 med flera barn & jag märkte att jag inte blev ifrågasatt längre. Hela grejen med att vara runt 30 & samtidigt ha FLERA barn - vem ska ifrågasätta min erfarenhet & kunskap kring barn? Inte många kan jag tala om. Samtidigt är ålder bara en siffra, faktiskt. Jag kan känna mig som 15 ena dagen & 67 en annan. Det är en helt annan upplevelse att plötsligt stå med en tonåring som ska uppfostras & som man måste ha stor koll på när man SJÄLV kan känna sig lika trotsig & rebellisk. DET om något... är en balansgång.

Nog för att vi alla är tonåringar & unga vuxna en tid i livet men jag skulle aldrig önska att vara det igen. Jag är väldigt tillfreds med mig själv & vem jag är. Ju äldre jag blir, desto fler kan bara fuck off. 💩😉

Gillar

Kommentarer

FiaMedFem
,
Jag känner exakt så - att det är jävligt skönt att vara 30+ istället för 20.
Hade en diskussion igår med ena tonåringen och insåg att jag HATADE att vara 13, lätt den värsta åldern och ett helvete att gå igenom.

Nu längtar jag efter att fylla 40, så jag kan kalla mig vuxen haha .
mansondust
mansondust,
13 var en hemsk ålder! 14, 15, 16 var rätt illa det med.
nouw.com/mansondust
fiamedfem
fiamedfem,
Ja, usch vad jag lider med dom, bara för att dom måste gå igenom tonåren :/
Försöker förklara att det BLIR bättre, att coola kidsen inte är coola, att hjärtesorgen går över, att grupptryck är svårt för alla. Blöööh!

Jag gillade inte att vara tonåring och jag gillar INTE att vara maktlös tonårsmamma! :S
nouw.com/fiamedfem
mansondust
mansondust,
Det är väldigt jobbigt att vara tonårsmamma! Det är ju drama hela tiden & ALLT blir så förstorat!
nouw.com/mansondust
fiamedfem
fiamedfem,
Ja, känns som man bor mitt i ett avsnitt av "våra bästa år" 😂
nouw.com/fiamedfem
mansondust
mansondust,
Ja! 😂😂😂😂
nouw.com/mansondust