Att sluta nattamma.

I fredags bestämde jag mig oplanerat att sluta amma Isis på nätterna. I 16 månader har jag sovit ganska dåligt & kroppen värker. Jag ligger på samma sätt hela nätterna eftersom att Isis velat använda mig som napp. Så i fredags när vi skulle sova kände jag bara Nej. Tog på mig en tröja & Isis visste nog inte vad sjutton jag sysslade med. Hon var ARG! Men inte så jättelänge. Jag satte på en app med godnattmelodier som lugnade ner henne en del & till slut sov hon. Jag fick sätta på appen några gånger den natten men det gick hyfsat trots allt. Nästa kväll försökte hon inte ens dra mig i tröjan, men så ammade jag henne innan vi la oss ner, utan låg bredvid mig & jag klappade henne på kinden tills hon somnade. Lite samma på natten med att sätta på appen lågt.


Igår kväll dröjde det lite innan hon somnade men det var mest för att hon sov på kvällen, innan läggdags. Så hon var busig helt enkelt. Hon somnade till slut & eftersom att K skulle upp & jobba hade jag bäddat på soffan utifall att hon skulle böka för mycket - vilket hon gjorde, hon låg & snurrade runt & suckade osv. Så jag la mig på soffan med henne & efter en stund somnade vi. Ganska bökigt hela natten men rätt ok. Vid 05:30 ammade jag henne & tog sen direkt bort bröstet, sen sov hon i 1,5 timme till.


Jag kommer fortsätta amma på dagarna ett tag till. Dom flesta andra har jag slutat amma vid 18 månader, så det kanske blir något liknande med Isis också. Nattamningen är svårast att sluta med, (hon tar varken flaska/välling eller napp) så jag börjar där först.

Gillar

Kommentarer