Att kunna låna utan arbete.

Det finns olika anledningar till att man kan behöva ansöka om lån. Ibland kan det vara avgörande för att klara av att leva som vanligt utan att riskera betalningsanmärkningar för att det kom en oväntat utgift. Kanske taket måste bytas ut för att det regnar in eller kanske vattenrören i källaren spruckit & måste bytas akut. Alla har inte sparande även om man verkligen bör försöka ha det, stort eller litet. Men att kunna låna till akuta saker kan man se som en trygghet & en viss säkerhet i sitt vuxenliv. Man ska dock aldrig ta ett lån som man inte kan betala av på! Detta är mycket viktigt att räkna på INNAN man ens tänker tanken på att ansöka om ett lån.

Kan man få ett lån utan att ha ett vanligt arbete? Ja det kan man läser jag inne hos lånakuten.nu. Står du helt utan inkomst blir det dock svårt & det är ju helt förståeligt, man måste kunna betala tillbaks! Men det finns vissa omständigheter som kan hjälpa till när du vill ansöka om ett lån. Har du t.ex pension är det en typ av fast inkomst, som kommer ge dig högre ränta men du kommer troligen få igenom ett lån om det matchar din pension då det är en fastare inkomst än ett arbete som du faktiskt kan bli av med.

Du kan få ett lån utan inkomst om du kan bevisa att du kommer att få pengar senare, under avbetalningstiden. När du ansöker om ett lån tittar de flesta på din sammanlagda taxerade årsinkomst för föregående år. Om du inte har någon inkomst just den månad då du ansöker om lånet behöver det alltså inte vara ett problem!

Har du inget arbete alls & kanske precis slutat plugga så kan du ändå i vissa fall kunna få lån då det finns “förmildrande omständigheter”, som t.ex A-kassa. Men det beror ju på hur hög din ersättning är hurvida du blir beviljad & hur mycket du kan få låna.

Men återigen vill jag ha sagt att bara låna om du kan betala på det. Annars riskerar du att hamna i en ond spiral & ingen vill ha betalningsanmärkningar. Så tänk ett par gånger extra före!

Gillar

Kommentarer